title

KOSÁR

A bevásárló kosara jelenleg üres.
  • gyar latkep feliratos
  • óriásiakció
  • web ipar történelem
  • web múzeum
  • web díjak
  • web hűség díj
  • web termék díj

                                                                                                                                                                                                    


 

    Minerva kollekció                                                         

  Minerva, ókori istennő, a harcias szűz, a mesterek, és művészek védelmezője. Ez a különös kettősség tükröződik, a Hollóházi Porcelán új étkészletében is. Izgalmas ellentétek harmonikus találkozásából született legújabb termékcsaládunk, Sütő Erika porcelántervező művész által tervezett Minerva étkészlet. Nőies lágyság, és férfias dinamika. Hogy melyik dominál, az a választott dekortól, mintától függ. 

     Organikus és geometrikus formavilág határmezsgyéjén egyensúlyoz, egyszerre modern és klasszikus, ez adja a tárgyak karakterét és időtlen megjelenését. Tudatosan megtervezett készlet, melyben a funkció és a kényelmes használhatóság ugyanolyan fontos szerepet kapott, mint a művészi megfogalmazás és az esztétikum. A modern igényekhez igazodik, a nemesfémet nem tartalmazó dekorokkal mosogatógépben tisztítható, mikrohullámú sütőben használható, kis helyigényű, variálható.                                                           

 Fiatalos megjelenésében egyszerre illeszkedik a Hollóházi Porcelángyár megszokott formavilágába, ugyanakkor gondolatiságában, formabontó stílusában előremutat, a megújulást közvetíti. Kifinomult design, precíz kialakítás, a részletekre történő odafigyelés jellemzi a Hollóházi Porcelángyár, és Sütő Erika porcelántervező művész új fejlesztését, a Minerva étkészletet.         

 Tervezés:

 

Kiindulópont:

 Funkcionalitás, ergonómia, használhatóság meghatározó szerepet tölt be. Tárgytípusok optimalizálása, egy-egy tárgy több funkciót is elláthat, kombinálható a készlet további, későbbi elemeivel.

 A forma önmagában, fehéráruként is látványos legyen, de ugyanakkor hagyjon elég szabadságot, teret a dekor tervezéshez. Ne legyen túl sok, teljes teríték esetében is értelmezhető, kellemes látványt nyújtson.

 Mivel a Hollóházi motívumok között meghatározó és jellemző a virágminta, ezért a természetből kölcsönzött holdvirág alakja, illetve annak átírása volt a formai kiindulópont. A tányérok, illetve a későbbi darabok formája a virág mozgásának, nyílásának-záródásának analógiájára lettek kialakítva.

 Geometrikus és organikus, valamint a modern és klasszikus kialakítás határmezsgyéjén „táncoló” formavilág. Dekor típusától függően lehet eltolni modern vagy klasszikus irányba a készletet.

 -  Arányok aranymetszés szerinti kialakítása, amely egy egyensúlyi állapotot, érzést hoz létre.

 Mai konyhai bútorok sztenderd méreteihez igazodjon (pl. Ikea), könnyen tárolható legyen, kis helyen, gazdaságosan elférjen.

 Különféle karakterű ebédlők/konyhák stílusához (klasszikus, polgári, vidéki, vintage, modern) is passzoljon.

 

  

                                 

   

              

 

            

  

Tányér garnitúra:

 - Méretek az étkezés és az ideális űrtartalom szerint lettek meghatározva. A zászló méretek és szögek úgy lettek kialakítva, hogy könnyen megfoghatóak és sorolhatóak legyenek.

 Lapos- és desszerttányér valóban lapos, nagy sík felülettel rendelkezik, amin könnyedén lehet vágni, rendezni az ételt.  A zászló mérete és felhajlása nem vesz el a „hasznos” felületből.

 A mélytányér alkalmas normál adag leves tárolására, esztétikusan tálalva (1cm-vel a körbefutó vonal alatti részig) 3,5 dl, vonalig szedve 4 dl, amiben egy egytál étel kényelmesen tálalható, de elfér benne 5 dl is. A zászló hossza miatt könnyen megfogható mikrozás után, nem égeti meg a kezet. A kimélyített rész kialakítása miatt az utolsó csepp levest is könnyen ki lehet kanalazni.

 A tányérok tökéletesen illeszkednek a mosogatógép és az edényszárítók beosztásaihoz.

 Jól sorolhatóak, tárolhatóak.

                           

 

                             

 

                       

 

 

 

Sültestál:

 Úgy lett kialakítva, hogy tárolásra alkalmas felülete nagy legyen, 6 személyre elegendő hús mennyiség kényelmesen elférjen rajta, de ugyanakkor az asztal területéből ne foglaljon el helyet feleslegesen. Ezért zászló csak a két végén található, amely egyben a megfogást is szolgálja.

 A falmagasság, illetve a mélység szaftosabb ételek tárolására alkalmas, illetve a fal meredeksége megfogja megdöntés esetén a húsokat, nem csúsznak le róla. Tudatosan nem követi ugyanazt a zászló szerkezetet, mint ami a tányérokon van, ettől kap egy modern színezetet és nagyobb szabadságot formai megoldás terén.  Letisztult, feszes forma kialakítása volt a cél, kapcsolódik a megszokott ovális alapformához, viszont új formai eszközöket alkalmaz.

   

     

 Salátástál:

- A mai étkezési szokások változásával a saláta gyakran főételként kerül az asztalra, ezért a salátástál mérete, űrtartalma a jelenlegi salátafogyasztási szokásokhoz igazodik.  Űrtartalma 2600 ml.

 A tál kialakítása alkalmassá teszi arra, hogy a hozzávalókat könnyedén a magában a tálban keverjük össze.

 Tészta ételek tálalására is alkalmas.

 Méretét úgy határoztam meg, hogy a lapostányérral lefedhető legyen, így ha valamit lefedve szeretnénk melegíteni, vagy az ételt a kihűléstől szeretnénk megóvni, akkor ez a lapostányérral kézenfekvő megoldás lehet.

         

 

   

Snack készlet:

 Mai vendéglátási szokásokra reflektáló tárgy együttes. A fiatalok körében, baráti összejövetelek, beszélgetések kíséretében ital mellé felszolgált rágcsálnivalók, tapaszok, falatkák felszolgálására lett kialakítva. Négy darab kis snack tálkából, egy központi tálból és egy tálcából áll össze.

 A kis tálkákban tálalhatóak a hagyományos magyar vendéglátásban megszokott csemegézni valók pl. mogyoró, pisztácia, kréker, dió, stb, vagy a nemzetközi konyhára jellemző falatkák, tapasok pl. olivabogyó, sajt, sonka, aszalt paradicsom stb. 

    

 A tálkák űrtartalma a kereskedelemben kapható mennyiségek 80-100gr tárolására lett kialakítva. A tálkák formája több funkció kiszolgálása miatt lett így kivitelezve.  Ha szószt tárolunk benne pl. salsa szósz tortilla chipszhez- akkor könnyen ki lehessen „kanalazni” a tortillával a szószt a fal dőlésszöge és ívei mentén, illetve más étel esetén is kényelmesen kiszedhetőek az utolsó falatok.  A megfogást könnyítendően két oldalt magasabban fut össze egy csúcsban a fal, hogy belül hüvelykujjal való ráfogás esetén ne érjen az ételbe a kezünk, de ugyanakkor stabil maradjon a tárgy. Ha vissza szeretnénk önteni a megmaradt rágcsálnivalót a zacskójába, akkor a tárgy csúcsos, szűkülő száj kialakítása miatt ez könnyedén megvalósítható. Ergonómiai szempontból úgy van kialakítva, hogy a legkevesebb mozgást és odafigyelést igényli a tárgy, tehát nem oszlik meg figyelmünk az étkezés és a beszélgetés között 

  

 

 A központi tálka felszolgálásra vagy „szeméttárolóként” is funkcionálhat olyan csonthéjas falatok esetén, mint pl. a pisztácia, vagy a használt fogpiszkálóhoz, ha felszurkált falatokat tálalunk. Más ételek esetében nagyobb mennyiségű mártogató szósz, vagy kenhető szósz tárolására is alkalmas.

 A készlet direkt nem követi a hagyományos, olcsóbb kivitelezésű, többnyire Kínában gyártott snack készletek formavilágát (kör alakú, 4-6 részre osztott, egymáshoz illeszkedő tálkák), mivel az sok kötöttséget rejt, számtalan esetben nem elégítik ki azokat a funkcionális és ergonómiai feltételeket, akik fontosak lennének.

 Ennél a snack készletnél nem vagyok rákényszerítve, hogy minden tálkát megtöltsek étellel, mert csak együtt kirakva mutat jól, ellentétben az előző példával, hanem attól függően, hogy mit akarok tálalni és hány személyre teszem azt. Több variációs lehetőség nyílik az esztétikus, játékos tálalásra.

 A tálkák autonóm tárgyként működnek, önmagukban is jól mutatnak, jól sorolhatóak, jó maroktárgyak, kézbe illőek.

 A készlet elemei úgy vannak kialakítva, hogy kombinálhatóak legyenek a készlet más elemeivel is:

   

  • A központi kerek tálka a salátás készlet tálkáiként használható

  

  • A snack tálkákban az étkészlet esetében húsételekhez szószok, chatney-k tálalásához használhatóak, a reggeliző készletnél méz, lekvár, padlizsánkrém, kőrözött, stb szervírozásához.

  

  • A tálkákat magába foglaló tálca használható a szendvicses készlet tálcájaként, szervírozó tálcaként önmagában, a későbbi reggeliző készlet felvágottas táljaként, ami a hűtő méreteihez lett kalibrálva.

  

 

                

  

Kávés csésze:

 Napjainkban nagyobb kultusza van a kávéfogyasztásnak, mint bármikor, ezeknek az      igényeknek megfelelően lett kialakítva a forma és funkció.

 Presszó kávé fogyasztásához terveztem, űrtartalma 0,5 dl.

 A hosszúkás, szűk forma lehetővé teszi a kávé lassabb kihűlését, jól tárolja a hőt.

 A száj felé szélesedő forma megkönnyíti az ivást, minimálisan kell megdönteni a csészét az      utolsó      kortyoknál, alig marad a csésze alján a kávéból, illetve könnyen hozzáférhető kézi         mosogatásnál.

 A csésze fülét úgy terveztem meg, hogy megfogásnál, emelésnél a lehető legnagyobb komfort érzetet nyújtsa, nagy hangsúlyt fektettünk ennek kidolgozására, mivel ez      tapasztalataim szerint általános probléma a kávéscsészéknél. Egy ujjat lehet átdugni a        fülön,   ez olyan átmérővel rendelkezik, amin bárkinek kényelmesen átfér az ujja. Stabil és      kényelmes fogást biztosít. A fül kialakítása miatt nem ér hozzá a bőrünk a csésze falához,    nem égeti meg az ujjat, ha túl meleg a kávé benne.

 A csészék és a csészealjak stabilak és jól sorolhatóak, tárolhatóak.

 A csészealj közepén látható kiemelkedő rész azt a célt szolgálja, hogy a kockacukor vagy a       kiskanál ne csússzon be a csésze helyére, mikor a csészét elemeljük a csészealjtól, illetve         hogy ezek az elemek      könnyen hozzáférhetőek legyenek a csészétől az aljon.

 A kiemelkedő középső részbe lett a csésze helye besüllyesztve, ami stabilitást ad a        csészének, nem mozdulhat el szállítás közben.

 A csészealj zászlója olyan szögben hajlik ki, hogy könnyen megfogható, elemelhető legyen az   asztalról.

 

                   

 

 

 

                                              Termékek ITT                                          

Dekorválaszték:                                                            

2865      Marrakesh 

 A Marrakesh dekor finom vonalvezetésű, játékos, a klasszikus mozaikmintázatok által ihletett geometrikus minta, amit a platina motívumok tesznek elegánssá,ünnepivé. Ez a látványos készlet remek kiegészítője lehet egy esküvőnek vagy ideális ötlet nászajándéknak                             

 2863      Asanoha   

 Az Asanoha dekor egy 17. századi japán textilminta modern adaptációja. Dinamikus, modern, letisztult.   (Mosogatógép és mikro kompatibilis).                

  

2864      Flora     

 Hagyomány és megújulás jegyében alakult át a Hollóházi Porcelángyár védjegyévé vált Erika motívum, egy mai ízlésvilágba illő, korszerű mintává. (Mosogatógép és mikro kompatibilis)

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                

 

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS DÍJA

Belföldi szállítás díja
2540,- Ft
(Súlytól függetlenül)

25.000,- Ft feletti rendelés
esetén a házhoz szállítás
ingyenes!

25.000,-Ft alatti megrendeléskor
személyes
 márkabolti átvételt is
választhat, így nem kell
szállítási díjat fizetnie!
Tíz márkaboltunk címét,
ahová személyes átvételt kérhet,
az 
oldal alján találja,
válassza ki
 az Ön számára
legmegfelelőbbet!

SEGÍTHETÜNK?

Webáruházas rendeléssel vagy
termékeinkkel kapcsolatban
kérdése van? Szívesen állunk
rendelkezésére az alábbi
elérhetőségeken:

Vaszlavik Csaba
Mobil: +36-20-313-1358

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

HOLLÓHÁZI PORCELÁN IPARTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÓHELY

Cím: 3999 Hollóháza, Károlyi u. 11.
Mobil: +36-20-240-7427
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: www.hollohazi.hu

Nyitvatartás:
Hétfő: zárva
Kedd-szombat: 9:30-16:30
Vasárnap 10:00-14:00
Téli időszakban előzetes bejelentkezés szükséges.